Gullegemsestraat 179 8880 Sint-eloois-Winkel
+32 495 58 49 68
info@climadrill.com

Klimaatboringen

Klimaatboringen

Ook gekend onder de wetenschappelijke en ruimere term “ geothermische boringen “ zijn een hernieuwbare bron voor het verwarmen en koelen van uw gebouw op de meest rendabele manier.

hoe

Door middel van grondboormachine wordt uw bodem aangeboord tot een vooraf gedimensioneerde diepte, meestal  tussen 50 en 150m diep. In dit boorgat worden steeds 2 lussen ingebracht die geprefabriceerd zijn uit het hoogwaardig kunststof PE-100 RC met kwaliteitscertificaat.

Eenmaal de 2 lussen op diepte zijn geplaatst, wordt de annulaire ruimte ( overige ruimte tussen boorgatwand en de lussen) volledig geïnjecteerd met een thermisch verbeterde grout. Dit geprefabriceerde cementgebonden product heeft voornamelijk 2 eigenschappen.

– Het herstelt het afsluitend karakter van verschillende doorboorde geologische gelaagdheden die onze aquifers moeten beschermen.

– Zorgt voor een lagere thermische (boorgat)weerstand wat het uitwisselingsrendement verbeterd.

De installatie van deze verticale leidingen in de bodem laat toe om via circulatie van een vloeistof, warmte uit te wisselen met de bodem.  Het aangeboord volume van de bodem wordt gevoed met een oneindige stroom energie afkomstig uit de kern van onze aarde. Gekend als geothermische flux.

Met een constante  temperatuur van 12,5°c bied deze ondergrondse omgeving de ideale en meest rendabele bron voor de warmtepomp. Bovendien is het ook meteen een 1 op 1 bron voor “free-cooling” waarmee u het gebouw kunt koelen bij warme dagen.

De rendementen zijn echt fenomenaal. Uw warmtepomp haalt 80% van zijn energie uit uw bodem terwijl u in de zomer met een verwaarloosbare energieconsumptie uw woning lekker fris houd.

Het systeem is dus NIET DUUR maar COMPLEET.